Vi får indsat tidsregistrering & fraværsregistrering på min afdeling, og den slags bliver ikke rart

Det er tit i hvert fald et par gange om måneden, at jeg kan læse i diverse aviser, at menige ansatte er gået ned med stress pga., at de omsiggribende krav til den enkelte medarbejder har ændret sig betydeligt… Jeg har selv været beskæftiget i en virksomhed, hvor vi til hundrede MUUS-samtaler blev konfronteret med resultatet af den tidsregistrering (danmade.dk), timeregistrering, samt fraværsregistrering, der var blevet nedskrevet vedrørende vores indsats. Det var virkelig ik rart, & adskillige følte det som værende decideret ”overvågning”. Jeg mener, at effektiviserings-iveren trækker dårlige ting med sig! Så vores gode råd til alle chefer lyder; hold opmærksomheden på lykkelige arbejdre, frem for optimering.

Det er ik løgn, hvis jeg ytrer, at jeg er nervøs over fremtidens måde at arbejde på..! Jeg umiddelbart tænker, at det er ret så eventyrligt, at der lige for øjeblikket er rigtig meget fokus på arbejdstrivsel på arbejdspladsen. Dét er jeg overbevist om i sidste ende vil gavne overskuddet… & så er vi alle jo lykkelige, og det må være det afgørende!

Men samtidig med denne fokusering, ses ligeledes et fokus på optimering og effektivisering. Til at praktisere denne ekstreme effektivisering indfører man på stort set alle arbejdspladser tidsregistrering, timeregistrering, fraværsregistrering, og et stempelur (danmade.dk/produkter/stempelur) for at være i stand til at ”kontrollere” de ansatte yder som de skal! At døje med stress er en af vort samfunds allerstørste sygdomme, og jeg er overbevist om, at stress kan spores én til én tidsregistrering, timeregistrering, fraværsregistrering, samt et såkaldt stempelur! Herudover tillægges her tilmed den skrækindjagende lyd fra et såkaldt stempelur, som slet ikke bidrager til et rart arbejds-miljø…

Alle forskere er af den overbevisning, at al den effektivisering har taget overhånd… Overalt hvor jeg kigger hen, skal de ansatte klare deres arbejde hurtigere. Det ses bl.a. i den konstante kontrol & overvågning foretaget af al den tidsregistrering, timeregistrering og fraværsregistrering… Vi alle skal nå det samme, dog på mindre tid! Det kan jo ik’ udvikle sig sådan, at vi alle sammen skal rammes af stress!

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.