Tinnitus er en slags susen for ørerne. Ny forskning viser nu, at lidelsen overraskende nok kan gå væk.

Har du et medlem i familien eller en ven, som har tinnitus (http://hearing.siemens.com/dk/da/hearing-loss/tinnitus/tinnitus.html), er du klar over, at det ej er en sjov ting. Tinnitus er ved at være ganske bekendt, og symptomerne er ik’ paradis.

Du ka naturligvis bruge høreapparater og sådan nogle midler. Men lyden kan være så høj, at den giver anledning til at den ramte lukker sig inde. For hvordan kan du være smilende og gå ud i verden hver dag, hvis det evig og attid føles som om et godstog kører igennem dine øregange? Det er muligt, at høreapparater kan lindre det lidt. Jeg håber inderligt, at tinnitussen ej springer på mig…

Lidelsen tinnitus giver susen for ørerne! Ifølge de, der har tinnitus, forekommer der simpelthen en tone helt inde i øret, også selvom der overhovedet ik’ kommer nogle toner ud i rummet. Ofte er det besværligt at forstå for de, der ikk’ selv har oplevet det – én som mig.

Læger er nu sikre på, at hyletonen er forårsaget gennem aggressiv indbildningsevne! Den dumme tinnitus kan kureres – skønt at høre! Det viser sig, at et center i hjernen åbenbart kan omprogrammeres, således at lyden langt om længe udebliver. Uden tvivl en genial metode, på grund af, at behandlingen rent faktisk behandler den ramte for den dumme, men opdigtede øresusen i hjernens kamre. En selvopfunden øresusen, som har oplevet alt for megen opmærksomhed & som ikke virker særlig imaginær.

Det er ikke en spøg. Tinnitus er ved at være ret almindeligt, men forskere er nu overbeviste om, at lidelsen skyldes ren indbildning. Hørecenteret kan omprogrammeres, så den generende lyd helt forsvinder. Det er en genial behandling, idet den så at sige kurerer patienten for sin imaginære hyletone i hjernen. En selvgenereret hyletone, der har fået alt for meget opmærksomhed, og som ikke længere føles imaginær. Jeg håber, at tinnitus springer mig over… Skulle jeg en skønne dag bliver bekymret for, om jeg er blevet offer for tinnitus, tror jeg, at jeg vil få idéen at få det væk igen. Gå væk tinnitus – væk væk væk…

Tinnitus giver ringen, hylen og brummen for ørerne. For den, der er ramt af tinnitus, er der ganske enkelt en lyd inde i øregangen, selvom der slet ikke er nogen lyd omkring vedkommende. Det er svært at forstå for de, der ikke selv har prøvet det – ligesom mig. Men skulle jeg en dag blive bange for, at jeg var blevet ramt af tinnitus, vil jeg tænke på forskningsresultaterne og prøve at tænke det væk. Gå væk tinnitus – væk væk væk!

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.