Min lillebror skal benytte musikerhøreværn

Farmand har nedsat hørelse, og jeg mener, at han muligvis desuden har fået en lidelse kaldet tinnitus. Tinnitus er en opfattelse af en lyd, personer kan have i ørene, på trods af at der ikke kommer nogen lyd i øret fra dine omgivelser. Farmand gengiver det som en tone i hans øre. Det har varet noget tid, og det virker som om, at det vist bliver slemmere og slemmere. Det er meget difficilt for mig, for han har altid været den person, der har lyttet, idet jeg havde brug for at fortælle noget, jeg gik rundt og tænkte på. Nu hvor han ikke er ejer af en god hørelse længere, tværtimod nedsat hørelse, har vi ikke skvadret ligeså meget med hinanden, og jeg har svært ved at undvære det.

Mit gæt er, at den hovedsaglige årsag til, at min far har nedsat hørelse, er en skade forårsaget af larm, for han er forhenværende vejarbejder og benyttede ikke høreværn. Der antages, at tinnitus grunder sig på ødelagte sanseceller i høresneglen i det indre øre, formentlig også grundet en støjskade. Det minder mig om, at jeg skal huske min bror, som er guitarist, på, at han skal gøre brug af et musikerhøreværn. Jeg tager min far til øre-, næse- og halslægen i morgen, der kan bedømme hans hørelse. Lægen videresender ham nok til en høreklinik, der laver en omhyggelig undersøgelse af hans hørelse. Derefter bedømmes der, om løsningen på problemet er et høreapparat.

Man kan få mange uens slags høreapparater, og hvert enkelt høreapparat vil blive reguleret, så det passer til høreproblemet. Far skal nok have et høreapparat, som sidder bag øret. Høreapparaterne består af 2 bestanddele: selve apparatet bag ved dine ører og en lydslange, som leder lyden ned til en øreprop i ørets fordybning og videre ind i trommehinden. Ovenstående høreapparater bruges til stærke høreproblemer samt til dem, der selv skal kunne afpasse lyden. Det er op til en selv, om man gerne vil modtage behandling samt tage imod høreapparatet gratis fra officielle høreklinikker, eller hvorvidt man kunne tænke sig økonomisk bidrag til at købe høreapparatet af en accepteret privatejet høreklinik eller ved forhandlere, der er i samarbejde med høreklinikker. Jeg synes, at det er generøst, at du kan tage imod det omkostningsfrit af en høreklinik. Høreklinikker sørger vistnok godt for deres patienter.

Et støjende arbejde har far som før nævnt haft, og simpelthen var det en nødvendighed med høreværn, det er far et eksempel på, fordi for høje lyde som sagt muligvis vil give dig en høreskade. Jeg har hørt, at sådan cirka 60 % af personer, der har et job i et larmende miljø, ikke anvender høreværn/musikerhøreværn. Min bror har et arbejde i et band, og jeg er sikker på, at han også får en høreskade, under forudsætning af han ikke snarest muligt begynder på at benytte et musikerhøreværn, mens han er ude at spille.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>