Behov for rådgivning inden køb af dieselpumpe, rensebar el. udstyr til adblue?

Rens mindre udstyr med en rensebar

Til afrensning af mindre dele, værktøj og udstyr i industrien er en rensebar praktisk. Den virker ved, at trykluft ”kører” væsken kontinuerligt gennem børsten under lavt tryk. En rensebar benytter recirkulationsprincippet, hvor den opsuger ren væske fra beholderens øverste del, og de aflejrede smudspartikler falder til fadets bund – væskerne holdes altid separate.

Når beholderen er fuld med skidt, returnerer du den til farligt affald og erstatter dunken med en ny bøtte med rensevæske. Det er en vej, der hurtigt mindsker skidtet på en hensynsfyld måde.

Skal du have ny eller repareret dieselpumpe?

Drypper din dieselpumpe. Så skal du nok en tur på autoværkstedet og høre, om du du skal betale for en ny eller kan slippe billigere med at få det repareret. Overvej i øvrigt et værksted for køretøjer til diesel.

Køb dig korrekt udstyr til adblue

Miljøkrav til udstødningen fra lastbiler på diesel blev hårdere omkring år 2006. Kører ud i Europa i bus eller lastbil, så er Adblue (der i øvrigt ikke er blåt) et must. Væsken har du i en adskilt tank, hvorfra den bliver ledt over i udstødningssystemet forbi katalysatoren. Dér sker en kemisk reaktion, som omdanner de miljøskadelige NOx-partikler til vand & kvælstof, der lever op til reglerne.

Husk at opbevare adblue frostfrit. Adblue (der for resten ikke er blåt) krystalliserer til en fast masse ved – 9 grader. Væsken bliver heldigvis ikke ødelagt men bliver flydende igen, når det får varme.

Vil du slippe for at forurene adblue væsken skal du kun benytte udstyr beregnet til adblue. Kommer du adblue gennem andre pumpetyper eller på tomme sprinklerdunke kan AdBlue beskadige de mekaniske dele og ødelægge katalysatoren.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.